2. Gör i ordning risgrynsgröten och sen får den kallna en stund.
3. Allt blandas i kallt vatten. 4dl vatten, 2tsk salt, 1dl vetemjöl, 7dl rågmjöl, 2msk olja eller smör. Sen in i kylen en stund.
Jag uppdaterar sen när gröten har kallnat. :)
Så ja. Nu är det dags att baka.
Använd mycket mjöl på bakbordet så att skalen inte fastnar. När du kavlar skalen så vänd på den ibland. Den ska vara oval när den är färdig kavlad. Ta en klicka gröt och nyp ihop kanterna enligt bilden.
Så här på ungefär ska de se ut.
Nu är det dags att grädda de. Ugnen ska vara het och förvärmd till 275 grader, ställ plåten i mitten och ca. 5 minuter eller tills gröten börjar få lite färg.
När de är färdiga så tar man ut de och doppar i smör/mjölk blandningen och ställer de mellan bakplåtspapper och sen en tjock handduk på, så de får svalna och bli riktigt mjuka. Underbart goda med mosad kokt ägg med smör i.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar